Geplaatst op

Gemeente Rotterdam trekt miljoenen euro’s uit voor gemeentelijke sloopsubsidie

Gemeente Rotterdam trekt miljoenen euro’s uit voor gemeentelijke sloopsubsidie

Woont u in Rotterdam? En heeft u een oude, vervuilende personen- of bestelauto? Dan krijgt u misschien subsidie voor het slopen van uw oude auto. En voor het kopen van een nieuwe auto. Ook kunt u uw oude bestelauto inruilen voor een nieuwe bestelauto.

De Sloopregeling loopt tot 30 juni 2017, tenzij het subsidiebudget eerder op is. Wilt u weten of u gebruikt kunt maken van de Sloopregeling? Doe de kentekencheck.

Hoe vraagt u subsidie aan?
Wilt u uw auto laten slopen, een schonere auto kopen of uw bestelauto inruilen? Kijk dan eerst onderaan deze pagina bij ‘Meer informatie’ > ‘Procedures’ wat de voorwaarden zijn voor subsidie.

Via de knop vraagt u subsidie online aan. U krijgt binnen 8 weken bericht van ons.

Let op: u mag de (bestel)auto pas inruilen of laten slopen als u bericht hebt gekregen dat uw subsidieaanvraag is goedgekeurd. U kunt er tot die tijd wel in blijven rijden.

Wat levert het op?
Voldoet u aan de voorwaarden? Dan levert uw oude auto minstens 1.000 euro op. Voor een bestelauto op diesel kan de subsidie zelfs oplopen tot 2.500 euro. En koopt u een 100% elektrische auto terug? Of een auto die op groen gas rijdt (CNG-installatie)? Dan krijgt u extra subsidie.
Kijk voor de bedragen op overzicht bedragen Sloopregeling.

Gezondere lucht in Rotterdam
De gemeente Rotterdam werkt hard aan gezondere lucht en breidt op 1 januari 2016 de milieuzone uit. Meer weten? Kijk op www.gezonderelucht.nl.